Stoptober: stoppen met roken in oktober

Rookt u en wilt u eigenlijk niets liever dan ermee stoppen? Wilt of kunt u dit niet alleen? Dan is er voor u Stoptober! Vanaf 1 oktober 2020 start de zevende editie van de 28 dagen niet-roken-reis, een begin van een leven zonder roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 300.000 stoppers u voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Download gratis de Stoptober-app

Ook dit jaar kunnen stoppers weer gebruik maken van de gratis Stoptober-app. Deze app beschikt over een community-functie, motiverende berichten van anderen en een ‘noodhulp’-lijn. Want stoppen met roken doet u niet alleen! De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android apparaten. U downloadt deze app van 28 september tot 31 oktober. Gaat het de eerste 28 dagen goed? Dan kunt u, indien gewenst, de app het hele jaar gebruiken ter ondersteuning. Naast de app blijft u ook via social media (Facebook, Twitter en Instagram) met andere stoppers in contact. In contact zijn met andere stoppers kan u helpen bij uw stoppen-met-roken uitdaging. U wisselt ervaringen uit en deelt tips en tricks om het stoppen met roken makkelijker te maken.

Naast de app kunnen deelnemers ook het gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat. Dit magazine staat vol inspiratie en steun tijdens Stoptober.

Succes van Stoptober

Het aantal stoppers dankzij Stoptober zegt misschien al genoeg; al meer dan 300.000 deelnemers zijn gestopt met roken door Stoptober. Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar u ook bent en wanneer u maar wilt.

Stoppen met roken klinkt makkelijker dan dat het is en dat weten alleen de echte rokers. Anderen hebben makkelijk praten. Toch weten we, ook u, dat stoppen met roken mogelijk is. Zelfs als u al heel lang of heel veel rookt.

“Stoppen met roken is me nog nooit gelukt, waarom nu wel?” Omdat u het nu sámen doet, samen met duizenden anderen. U staat er nooit alleen voor dankzij de steun van andere stoppers via de app. Daarbij: wat zijn 28 dagen nou?! Dat moet te overzien zijn.

Waarom 28 dagen? Wist u dat u na 28 dagen niet roken vijf keer meer kans heeft om blijvend te stoppen? Probeer het zelf!

Stoptoberhuis

Ook dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. De eerste vijf dagen van Stoptober sluiten 25 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret.

Meedoen aan Stoptober

Vanaf vandaag, 3 september 2020, kunt u zich inschrijven voor Stoptober. Maak gebruik van alle steun die Stoptober u te bieden heeft. Zo kunt u de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden. De 28 dagen niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

Kom op, u kunt het ook

Rookt u nog en wilt u stoppen met roken? Doe dan mee met Stoptober of maak een afspraak met onze praktijkondersteuners die u kunnen helpen. Stoppen met roken doet u samen!