Veelgestelde vragen
Je bent zeker niet de enige die een vraag heeft! Waarschijnlijk is jouw vraag helemaal zo gek nog niet. Hieronder vind je veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel ons gerust.
Je bent zeker niet de enige die een vraag heeft! Waarschijnlijk is jouw vraag helemaal zo gek nog niet. Hieronder vind je veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel ons gerust.
Kunnen andere huisartsen in mijn dossier als ik niet bij Fonkelzorg terecht kan?
Soms heb je zorg nodig van iemand anders dan je eigen huisarts bij Fonkelzorg. Bijvoorbeeld omdat je niet in de buurt bent of omdat je buiten onze werktijden ziek bent. Daarvoor bestaat het Landelijk Schakelpunt (LSP).
Wat is het Landelijk Schakelpunt (LSP)?
Dankzij het LSP kunnen andere huisartsen of apothekers bepaalde gegevens van je bekijken die ze nodig hebben om jou te kunnen helpen. Maak je geen zorgen, er zijn hele strenge eisen aan die inzage. Zij zien niet je hele dossier, dus je hoeft niet bang te zijn dat al je gegevens op straat liggen! De dienstdoende huisarts kan bijvoorbeeld je medicatie zien, wel zo veilig als je ergens allergisch voor bent bijvoorbeeld. 👍
Om jouw gegevens op te nemen in het LSP – zodat je ook hulp krijgt als je niet bij Fonkelzorg terecht kunt – moet je actief toestemming geven, anders mogen andere huisartsen dit niet zien. Ons advies is wel echt om dit te doen ✅, want we weten zelf hoe belangrijk het is om in acute situaties een goed inzicht te hebben in kritieke delen van iemands dossier dus dat wil je echt wel ‘aan’ hebben staan. Maar, die keus is aan jou.
Nog meer weten over het LSP? Kijk dan op https://www.volgjezorg.nl/het-lsp
Wat als ik niet zeker weet of ik met mijn klacht naar de huisarts moet?
Heb je klachten maar weet je niet helemaal zeker of hier een afspraak bij de huisarts voor nodig is? Kijk dan eens op thuisarts.nl of download de app ‘Moet ik naar de dokter’.
Vertrouw je het toch niet helemaal of twijfel je? Bel dan altijd de praktijk, onze assistentes kunnen u helpen de eerste inschatting te maken of u wel of niet een afspraak moet maken bij de huisarts.
Kijk op ‘contact‘ om contact op te nemen met de praktijk.
Ik wil een klacht indienen. En nu?
Ben je niet tevreden geweest over onze aandacht of medische zorg? Dat vinden wij heel vervelend voor je! 😔
Misschien had je een andere verwachting over wat wij kunnen doen of misschien hebben we gewoon een fout gemaakt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar we’re all human. Wat ons betreft gaat het erom hoe we hier samen mee omgaan.
① We gaan graag met je in gesprek. En zeggen sorry als het inderdaad een fout was. ❤️🩹 Of we leggen uit wat we wél voor je kunnen doen.
② Vervolgens kijken we hoe we het samen kunnen oplossen.
③ Komen we er samen niet uit dan kun je ook met de skge contact opnemen, want daar zijn we uiteraard bij aangesloten. Alles voor de beste zorg!
De eerste stap is dus: contact met ons opnemen.
We snappen dat dit heel erg vervelend voor je is, dus we maken graag persoonlijk tijd voor je vrij. Bel even om te vertellen wat er aan de hand is.
Vind je het lastig of niet fijn om te bellen? Vul dan het formulier hieronder in.
Kan ik een medische verklaring krijgen?
In onze praktijk krijgen onze huisartsen regelmatig het verzoek een medische verklaring (ook geneeskundige verklaring of doktersverklaring genoemd) af te geven. Wij mogen dit niet doen. Door het niet afgeven van een medische verklaring handelen wij volgens de regels van het KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen.
Een medische verklaring is een schriftelijke verklaring die een oordeel bevat over jou als patiënt en jouw (medische) geschiktheid of ongeschiktheid om bepaalde dingen wel of niet te kunnen.
Jouw huisarts moet zich kunnen concentreren op jw behandeling. Een goede vertrouwensrelatie met de patiënt is daarvoor belangrijk. Die vertrouwensrelatie kan gevaar lopen wanneer jouw huisarts een oordeel geeft dat voor jouw ongunstig is. Voorkomen moet worden dat jij en je huisarts hierdoor in conflict raken.
Hieronder kun je de folders van het KNMG in de talen Nederlands, Engels, Pools, Marokkaans-Arabisch en Turks downloaden. In dit folder staat helder beschreven waarom wij als huisarts geen medische verklaring mogen afgeven en wat u kunt doen om wel een medische verklaring te krijgen.
Below you can download the brochures from the Royal Dutch Medical Association (KNMG) in Dutch, English, Polish, Moroccan Arabic, and Turkish. This brochure clearly explains why we, as general practitioners, are not allowed to issue medical certificates and what you can do to obtain a medical certificate.