Praktijkondersteuning geestelijke gezondheid

Soms zit u even niet zo lekker in uw vel, bent u somber of gespannen of ervaart u stress klachten. Wellicht heeft u problemen op het werk, of zijn er problemen in uw gezin, heeft u zorgen over alcohol, verslavende middelen of medicatiegebruik. Meestal komt u daar zelf of met behulp van uw omgeving wel uit, maar soms is het goed om een steuntje in de rug te krijgen en er eens met iemand anders over te praten.

Dat kan bij onze praktijkondersteuners GGZ (geestelijke gezondheid). Zij zijn opgeleid in de psychologische hulpverlening en hebben al veel mensen van hun klachten af geholpen. Vaak zijn een paar gesprekken al voldoende.

In het eerste gesprek worden uw klachten besproken en wordt er een behandelplan opgesteld. Vanuit het behandelplan worden vervolg afspraken gemaakt die in de huisartsenpraktijk plaats vinden. Deze afspraken vallen onder de huisartsenzorg en gaan dus niet ten koste van uw eigen risico.

Als u ook eens met onze praktijkondersteuners GGZ zou willen praten over uw problemen neem dan even contact op met de huisarts, dan kunnen zij u verder helpen.