Open voor inschrijvingen uit Boekel

Achtergrond

We hebben de afgelopen weken een verhoogd aantal inschrijvingen vanuit de gemeente Boekel gekregen. Dit komt omdat Huisartsenpraktijk Boekel dicht is voor nieuwe patiënten en daarom een wachtlijst hanteert. We begrijpen dat deze situatie voor patiënten onwenselijk is, iedere inwoner van Boekel zou een huisarts moeten hebben. We begrijpen ook dat Huisartsenpraktijk Boekel de kwaliteit van zorg bewaakt en daarom een grens stelt aan het aantal ingeschreven patiënten, we ondersteunen deze visie van onze collega’s.

Wij willen graag ons steentje bijdragen en vinden niet dat patiënten zonder huisarts kunnen blijven zitten. Omdat we open zijn voor nieuwe patiënten hebben we gekeken of Boekel binnen ons werkgebied valt en we daarom patiënten kunnen aannemen. Dat is het geval en we zijn daarom ook open voor inschrijvingen in Boekel.

Er zijn nog altijd overleggen gaande tussen de gemeente, verzekeraars en de huisartsen. Daar zullen we bij aanhaken om te kijken hoe we dit probleem structureel kunnen oplossen zodat patiënten niet onnodig ver hoeven te rijden naar hun huisarts en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg gewaarborgd kan blijven. Het acute probleem is nu in ieder geval opgelost totdat er een structurele oplossing ligt.

Afstand

Huisartsen hebben een inspanningsverplichting om in geval van een medische spoedsituatie en onder normale omstandigheden binnen 15 minuten ter plaatste te kunnen zijn. Gezien de ligging van onze praktijk valt Boekel grotendeels binnen ons werkgebied en kunnen inwoners zich bij ons inschrijven, de afstand wordt bij inschrijving voor de zekerheid gecontroleerd.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht?

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de praktijk, de assistentes kunnen u meer vertellen. Voor vragen vanuit de pers of maatschappelijke organisaties kunt u een bericht achterlaten en dan nemen we contact met u op.