Fonkelzorg - specialist Isa van Lieshout

Isa van Lieshout

Praktijkondersteuner GGZ
Aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag op locatie Antonius

”Het voeren van gesprekken van persoon tot persoon, niet van zorgverlener tot patiënt – dat maakt de gesprekken nóg waardevoller!”

Jij bent sinds juni 2022 werkzaam bij Fonkelzorg, wat voor werk doe je?
Na het afronden van een opleiding Psychologie ben ik in juni’22 gestart als praktijkondersteuner GGZ binnen Fonkelzorg. Naast die passie voor psychologie heb ik ook een creatieve kant die ook binnen Fonkelzorg tot zijn recht komt, en wel met het verzorgen van de social media.

Wat tof! Dat creatieve gedeelte komen we zo nog op terug hoor maar vertel eens, praktijkondersteuner GGZ, wat houdt deze functie in?  
Ik voer gesprekken met patiënten die psychosociale problemen ervaren. Dit doe ik door middel van vragen te stellen, de patiënt kritisch zelf te laten denken en mijn theorieën te delen. Ook werk ik graag (daar is die weer 😉) creatief!

Ha, dat creatieve is wel een terugkomend iets! Hoe pas je dat creatieve toe in jouw functie? 🎨
Ik werk bijvoorbeeld veel met schema’s, overzichten en beslisbomen. Vaak schept het uitwerken op papier een soort orde in de (mentale) chaos. Daarbij is het fijn om thuis iets te hebben om op terug te pakken, zowel tijdens als na het traject.

Waar komt al die creativiteit vandaan?
Niet alleen op werk maar ook thuis ben ik altijd graag creatief bezig, voornamelijk met schrijven. Verder luister ik veel muziek en verdiep ik me al lezend in 100 onderwerpen tegelijk. 🫨

Wat tof! Én zeker handig dat je die creativiteit kunt gebruiken in je functie. Is dat je grootste kracht denk je? 
Ja, het creatieve en ik denk het voeren van gesprekken van persoon tot persoon, niet van zorgverlener tot patiënt – dat maakt de gesprekken nóg waardevoller en je komt op deze manier sneller bij iemands denkwijze en gevoel!