Joanna-Sue van Poppel

Praktijkondersteuner GGZ
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdagochtend en vrijdag op locatie San Salvator, donderdagmiddag op locatie Oss

”Ik heb bij mijn patiënten aandacht voor hun gevoelens, gedachten en gedragingen en hun veranderwens. Zij willen veranderen en ik ondersteun ze daarbij.”

Bij een huisartsen praktijk denken veel mensen aan…. 🥁🥁 huisartsen en doktersassistenten. Jij helpt patiënten op een heel andere manier!
Ja, ik help mensen met hun mentale klachten ipv fysieke klachten. Ik leer mensen hoe om te gaan met de hordes, blokkades, valkuilen en crisissen die zij tegen komen op hun levenspad. Dit doe ik onder anderen door door de zingeving, veerkracht en zelfredzaamheid te vergroten.

Dat klinkt als heel zinvol werk…
Ja, absoluut!

Vertel!
De verbinding die ik heb met mijn cliënten en dat mijn cliënt meer verbonden raakt met zichzelf en de mensen om hen heen, daar haal ik veel voldoening uit. Dit maakt naar mijn inziens de wereld een stukje mooier. Ik wil graag bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang door mensen te ondersteunen zodat zij samen en in verbinding en harmonie met zichzelf en elkaar, op een gelukkige manier mee kunnen in deze snel veranderende maatschappij.

Da’s een hele mond vol. Wat betekent dat in de praktijk?
Ik heb bij mijn cliënten aandacht voor hun gevoelens, gedachten en gedragingen en hun veranderwens. Zij willen veranderen en ik ondersteun ze daarbij.

Haha. Geen kinderwens, maar veranderwens. Dat zeg je mooi. Wat vind je het allermooiste aan dit werk?
Het is ontzettend verbindend werk. Er zijn maar weinig beroepen waarin je in zo’n korte periode zo’n verbinding creëert en voelt.

Hoe creëer jij zelf verbinding met jezelf?
Nou, ik hou enorm van gek doen en plezier maken zoals een klein kind dat kan doen ;-). Ik geniet enorm van het leven. Ik hou van reizen, wandelen, sporten, koken…en voor me laten koken;-) en ik ga graag naar festivals.