Fonkelzorg - specialist Amy van Valen

Amy van Valen

Praktijkondersteuner Somatiek
Aanwezig op maandag en donderdag op locatie Antonius

”In mijn spreekuren richt ik me altijd op het positieve: wat is er wél mogelijk voor degene die tegenover mij zit?”

In hoeverre past werken in de zorg écht bij jou?
Ik heb altijd interesse gehad in mensen en het menselijk lichaam. Niet voor niets was biologie een favoriet vak op school. Het was dan ook logisch dat ik de verpleegkunde opleiding ging doen. Hierna heb ik 17 jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt.

Om uiteindelijk bij Fonkelzorg uit te komen? ✨
Ja, ik miste de medische kant. Ik ben de opleiding tot praktijkondersteuner gaan doen en kon stage lopen bij Fonkelzorg. Wat een mooie tijd en wat vind ik het vak leuk! In 2022 ben ik geslaagd en werd ik direct in dienst genomen.

Nu ben je praktijkondersteuner. Wat houdt dat in?
In mijn spreekuren begeleid ik mensen met chronische ziekten zoals diabetes, hart en vaatziekten, astma en COPD. Ik geef uitleg over een ziekte of schrijf medicatie voor. Maar we spreken voornamelijk over een gezonde leefstijl.

Wat zouden anderen misschien niet verwachten van jouw werk?
Nou, ik ondersteun bijvoorbeeld ook patiënten die willen stoppen met roken. Samen stellen we een plan op. Dat is wel echt anders. En de meeste mensen verwachten niet dat je daarvoor ook bij de huisarts terecht kunt.

Wat geeft jou voldoening in je werk?
Patiënten die met een goed gevoel weg gaan. Dit kan in de vorm van gehoord zijn, een goed plan hebben of mooie uitslagen. Ieder gesprek is weer zo anders, ondanks dat ziektebeelden hetzelfde zijn. Daar houd ik van.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Naast de liefde voor mijn werk heb ik ook een fantastisch gezin met mijn vriend en 2 kinderen. We zijn graag buiten, waarbij we genieten van een wandeling of leuke gps tocht. Ik geniet van mijn tijd bij scouting en vind ik het belangrijk om te sporten. 🏋️‍♀️