Fonkelzorg - specialist Amy van Valen

Amy van Valen

Praktijkondersteuner somatiek

De interesse in mensen en het menselijk lichaam was er al vroeg. Niet voor niets was biologie een favoriet vak op school. Het was dan ook logisch dat ik de verpleegkunde opleiding ging doen. Hierbij kwam ik direct in aanraking met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ruim 17 jaar heb ik dit met heel veel liefde gedaan. Toch miste ik de medische kant. Maar coachen vind ik leuk en mocht eigenlijk niet ontbreken.
Ik ben de opleiding tot praktijkondersteuner gaan doen en kon stage lopen bij Fonkelzorg. Wat een mooie tijd en wat vind ik het vak leuk! In 2022 ben ik geslaagd en werd ik direct in dienst genomen.
Waar ik erg van geniet is het contact met mensen. Ik ben een passant in hun leven maar wel op een belangrijk stuk; namelijk de gezondheid. Ik probeer dan ook altijd goed te luisteren en de onderzoeken waar ik een patiënt mee kan ondersteunen. Soms is dit wat meer uitleg over de ziekte of medicatieverandering en gaan we samen op zoek wat in leefstijl aangepast zou kunnen worden.

Naast de liefde voor mijn werk heb ik ook een fantastisch gezin met mijn vriend en 2 kinderen. We zijn graag buiten, waarbij we genieten van een wandeling of leuke gps tocht. Ik geniet van mijn tijd bij scouting en vind ik het belangrijk om te sporten.