Jessica Schuurmans Fonkelzorg Doktersassistent

Jessica Schuurmans

Doktersassistent
Aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag op locatie Antonius. Op donderdag aanwezig op locatie San Salvator.

“Wat ik vaak terug hoor van mijn collega’s is dat ik stressbestendig ben en dat ik me niet snel druk maak, zodat we prettig kunnen werken.”

Wat doe je als allround doktersassistent?
Ik verricht medisch technisch handelingen zoals injecties zetten, wratten aanstippen en oren uitspuiten. En daarnaast beoordeel ik wonden en houd triage aan de telefoon.

Wat is dat, triage?
Als een patiënt naar de huisarts belt, dan stel ik bepaalde vragen om de hulpvraag precies duidelijk te krijgen. Dat heet triage.

Wat is tijdens je werk jouw guilty pleasure? 🤐
In de pauze ga ik vaak even op en neer naar de bakker voor een lekkere chocolade croissantje. Maar daar voel ik me niet guilty over, hoor. Het is heerlijk en ik geniet er elke keer weer van.

En tijdens je werk? Waar geniet je dan van?
Ik geniet ervan als ik de patiënten goed kan helpen. Vooral tijdens mijn spreekuur met wondzorg en allerlei spreekuurdingetjes. Ik hou ervan om veel aandacht te geven aan de patiënt zodat ik echt goed advies kan geven. Mijn werk is super leuk en gevarieerd doordat ik veel patiëntencontact heb en daardoor allerlei verschillende klachten tegenkomen.

Hoe zorg je ervoor dat je ook steeds weer ontspant na je werk?
Tijdens het sporten in de sportschool maak ik graag mijn hoofd leeg. Maar ook privé doe ik graag leuke dingen doen met collega’s. En natuurlijk ook met vrienden en familie, zoals naar festivals of graag uit eten.

Dus ook in je vrije tijd zie je je collega’s?
Jazeker. Ik waardeer het heel erg dat ik lieve, trouwe collega’s om me heen heb die altijd voor me klaar staan. Dagelijks leren we van elkaar!