Renske Stadt

Huisarts
Aanwezig op maandag tot en met donderdag op locatie San Salvator

”Ik vind het vooral belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen. Vaak is het spannend voor iemand om naar de huisarts te gaan, of moeten er zaken besproken worden die erg persoonlijk zijn. Ik vind het belangrijk dat iemand zich veilig voelt bij mij!”

Renske, hey! Jij bent huisarts op San Salvator! Vertel eens, wat maakt jouw werk zo leuk? 😁
Dat klopt helemaal! Ik zie graag de mens achter de patiënt. De patiënt komt met een probleem op het spreekuur, maar daarachter zit een heel persoon met een eigen leven, met dingen die goed gaan of juist niet goed gaan, met geliefden, werk, of soms moeilijke omstandigheden. Ik vind het leuk om daar meer over te weten. Enerzijds omdat ik nieuwsgierig ben naar mensen maar ook omdat het kan helpen met uitvinden wat er aan de hand is.

Geef je daar de meeste aandacht dan ook aan tijdens je werk?
Ja, eigenlijk wel. Ik vind het vooral belangrijk dat patiënten zich op hun gemak voelen. Vaak is het spannend voor iemand om naar de huisarts te gaan, of moeten er zaken besproken worden die erg persoonlijk zijn. Ik vind het belangrijk dat iemand zich veilig voelt bij mij!

Kun je je mooie herinnering aan je werk bij Fonkelzorg nog herinneren?
Jazeker die weet ik nog! Die herinnering draag ik zelfs elke dag bij me haha. Ik had een patiënte intensief begeleid, maar omdat ik naar een andere locatie ging zou ik haar niet meer zien. Bij het afscheid gaf ze me een kaartje waarop stond; ”I like you more than pizza (and I like pizza a lot) 🍕”. Dat kaartje zit nog steeds in mijn tas!

Wow, dan voel je de waardering wel zeg! Zijn er ook dingen die mensen niet weten over het werk als huisarts?
We lopen nooit met opzet uit! 😉 En de aandacht die we extra aan iemand gegeven hebben, geven we ook graag aan jou als het nodig is.

Is er ook nog iets wat mensen niet over JOU weten?
Ik woon al jaren met veel plezier in Den Bosch, maar stiekem heb ik Friese roots. Men mag altijd Fries tegen me praten (word ik zelfs erg blij van).