Petra Maris Fonkelzorg Verpleegkundig Specialist

Petra Maris

Verpleegkundig Specialist
Aanwezig op maandag tot en met donderdag op locatie San Salvator

”Ik hoop een luisterend oor en ondersteuning te kunnen bieden, laagdrempelig toegankelijk te zijn en samen te kijken welke zorg passend is.”

Je werkt sinds 2020 bij Fonkelzorg. Wat was daarvoor je ervaring in de zorg?
Klopt, hiervoor heb ik in het ziekenhuis gewerkt. Ik ben begonnen als reguliere verpleegkundige op de intensive care. In 2002 heb ik de overstap gemaakt naar de functie verpleegkundig specialist op de afdeling longziekten / longtransplantatie, en vanaf 2008 werkte ik voor de afdeling cardiologie. Na jaren met veel plezier in verschillende ziekenhuizen te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging met meer afwisseling en meer diversiteit in patiëntengroepen. Dit heb ik gevonden op deze werkplek! ✨

Hier vind je dus voldoende uitdaging?
Absoluut! Ik draai spreekuren waarbij ik onze patiënten help bij veel verschillende klachten en ook ingrepen kan doen. Daarnaast vind ik het leuk om collega’s te ondersteunen en te begeleiden in het dagelijkse werk of tijdens hun opleiding. Heel divers dus en dat geeft mij genoeg uitdaging.

Wat wil jij graag bijdragen bij Fonkelzorg?
Ik hoop een luisterend oor en ondersteuning te kunnen bieden, laagdrempelig toegankelijk te zijn en samen te kijken welke zorg passend is.

En hoe is het werk onderling met je collega’s?
We hebben achter de schermen veel aandacht hebben voor elkaar. We hebben oprechte belangstelling voor elkaar en genieten van de gezelligheid, maar ook van de positieve feedback. Er heerst hier geen ‘afschuifcultuur’, maar hier geldt juist: samen sterk. Dat maakt dat ik met heel veel plezier hier werk. 😁

Natuurlijk willen we ook nog graag iets weten over wie je bent buiten je werk! 😉
Ik woon samen met mijn vriend en onze twee katten in Loon op Zand. In mijn vrije tijd kun je me vaak vinden in de Loonse en Drunense duinen, waar ik graag ga paardrijden of wandelen. Verder hou ik van tuinieren, lezen en het opzoeken van gezelligheid met vrienden en familie.