Fonkelzorg - specialist Felicia van Berkel

Felicia van Berkel

Huisarts/ praktijkleider Antonius
Aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag op locatie Antonius

“Als ik met patiënten tot ‘de kern’ kan komen en de ‘vraag achter de vraag’ heb weten te achterhalen, zodat patiënten zich echt gehoord voelen, voel ik de voldoening van mijn werk.”

Waar ben jij als huisarts gedurende de dag eigenlijk het meeste mee bezig?
Mensen! En dat is dus zo leuk. Ieder mens heeft een eigen verhaal en context, goede en slechte dagen, fijne en minder fijne eigenschappen. Dit geldt natuurlijk zowel voor patiënten als voor collega’s. Ik vind het belangrijk om laagdrempelig benaderbaar te zijn en samen te bekijken wat iemand nodig heeft om weer vol goede moed verder te kunnen.

Enne… heb je een guilty pleasure op het werk. Zo een waar je je eigenlijk een beetje voor schaamt? 🙈
Nou, mijn talenknobbel is wat beter ontwikkeld dan mijn rekenknobbel. 😂 Ik deins er dan ook niet voor terug om taalfoutjes uit documenten en protocollen te halen!

Dus het is maar goed dat je met mensen werkt en niet met cijfers? 
Absoluut! Ik vind het erg leuk om te weten wie ‘de mens achter de patiënt’ is en hoe iemand in het leven staat. Dit helpt ook om beter aan te kunnen sluiten bij de wensen en verwachtingen van de patiënt.

Heb je trouwens favoriete patiënten?
Vanaf begin 2020 ben ik als huisarts werkzaam bij Fonkelzorg Den Bosch. Voorheen werkte ik best lang als jeugdarts in de kinder- en jeugdpsychiatrie en bij de GGD. Nog steeds word ik extra enthousiast van baby’s, kinderen en jongeren op mijn spreekuur!

Heb je ook nog tijd voor een privéleven?
Ik probeer zo veel mogelijk vrije tijd over te houden om door te brengen met mijn man en onze twee kinderen. We wonen mede dankzij ons bourgondische karakter met veel plezier in Den Bosch, maar vinden het ook heerlijk om samen op reis te gaan om andere culturen en continenten te ontdekken! Daarnaast geniet ik van een avondje dansen of lekker koken voor vrienden en familie.